Nieuws uit Borgerhout

Borgerhout
Borgerhout

Nieuws uit Borgerhout

VIDEO. Borgerrio, het kleurrijkste festival van 't stad

18/06/18 12:50 - Een wereldse braderij, een zuiderse parade, Rode Duivels op groot scherm, een speel- en sportparadijs en muziekgroepen uit alle windstreken. Op 23 juni vindt Borgerrio plaats op de Turnhoutsebaan in Borgerhout.

Sp.a stelt kandidaten voor: “We willen van Borgerhout het gelukkigste district van ’t Stad maken”

18/06/18 08:04 - Sp.a-Borgerhout trekt met achttien nieuwe kandidaten, onder wie vijf onafhankelijken, naar de verkiezingen in oktober. Districtsburgemeester Stephanie Van Houtven trekt de lijst, voormalig districtsvoorzitter Farid Hemdane krijgt de tweede plaats.

‘Café zonder drank’ voor tweede keer verzegeld wegens drugshandel

18/06/18 03:00 - Het drugsondersteuningsteam van de Antwerpse lokale politie is zaterdagavond opnieuw binnengevallen bij de vzw Kebdana, op de hoek van de Gijselsstraat met de Examenstraat in Borgerhout.

Camions verboden tussen Plantin en Moretuslei en Turnhoutsebaan

16/06/18 03:00 - De woonwijk tussen de Plantin en Moretuslei en de Turnhoutsebaan is vanaf 3 september verboden terrein voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton aan het begin en het einde van de schooldag. “Dit is een primeur voor Vlaanderen”, zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA).

VIDEO. Zware vrachtwagens worden geweerd in bepaalde wijken

15/06/18 22:41 - Zware vrachtwagens mogen vanaf september voor- en na schooltijd niet meer binnen in de Kievitwijk en in een deel van Borgerhout. Het stadsbestuur heeft dat vrijdag beslist. Het is voorlopig een proefproject dat zes maanden zal duren en nadien wordt geëvalueerd. Het moet de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers in die woonwijken verhogen.

VIDEO. Feestpakketten voor minderbedeelde moslims

14/06/18 19:47 - Het einde van de Ramadan, de islamitische vastenmaand, is in zicht. En dan vieren de moslims het Suikerfeest. Ze doen dat traditioneel met vrienden en familie en lekker eten. Maar dat is niet voor iedereen evident. Al Ikram, de organisatie die strijdt tegen armoede, verdeelde donderdag feestpakketten in Borgerhout. Zodat het ook de minderbedeelden het einde van de Ramadan mee kunnen vieren.

Kopstuk drugsbende riskeert 5 jaar cel

14/06/18 02:57 - Het Openbaar Ministerie heeft 5 jaar cel geëist tegen Ilyas El A. uit Borgerhout. Volgens het OM was hij samen met Mohamed C. de leider van een dertienkoppige drugsbende die pakjes cocaïne verkocht in en om Antwerpen.

Politie haalt man met scootmobiel van drukke autosnelweg

12/06/18 15:58 - Een oudere man in een scootmobiel is zondag van de E313 geplukt tussen Borgerhout en Wommelgem. De man reed er op de pechstrook.

“Geen sprake van uitlevering Borgerhoutse weduwen aan IS”

10/06/18 16:38 - De Borgerhoutse IS-weduwen Tatiana Wielandt en Bouchra Abouallal zullen door de Syrische Koerden niet aan terreurorganisatie Islamitische Staat worden uitgeleverd. Dat meldt het weekblad Humo zondag, zich baserend op drie bronnen.

Parket eist 5 jaar voor ‘Mixers’ na ontvreemding drugsdossier

07/06/18 02:57 - Het Antwerpse parket heeft vijf jaar celstraf geëist tegen Abdelkader, Aziz en Mounir S., drie leden van de beruchte Borgerhoutse Mixers. De drie staan terecht omdat ze vorig jaar een deel van het geheime drugsdossier zouden hebben gestolen uit de griffie van de rechtbank.

Zelf nieuws uit Borgerhout?
Deel ervaringen over BorgerhoutBorgerhout

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Borgerhout! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken